вівторок, 27 квітня 2021 р.

Науково-освітня платформа BOOKMINT`s вже діє!

ГО «Форум видавців» та «Дитячі наукові студії» запустили платформу BOOKMINT`s, скеровану на популяризацію читання та інноваційних технік вивчення науки. Про це повідомляє сайт
chytomo.com.
Організатори BOOKMINT`s зазначають, що цей проєкт – синергія читання та прикладної науки. Частина назви BOOK позначає зв’язок із промоцією читання, а MINT – сучасний підхід до вивчення науки через експерименти й досліди. MINT – це німецькомовна абревіатура від математики, інформатики, природознавчих наук і техніки (англійською це звучить як STEM). MINT-освіта скерована на те, щоб навчати дітей критично мислити, спонукати їх робити власні відкриття, аналізувати свої дії, не боятися помилитися.
На платформі BOOKMINT`s фахівці проєкту розмішують добірки експериментів та тематичної літератури, що допомагатимуть осягнути дітям ту чи іншу тему. Відеодосліди допоможуть вивчати «науку на пальцях» – кожна дитина зможе відчути себе винахідником. А книжки за темами й віком цікаво й зрозуміло пояснять наукові явища, наприклад, через історії в коміксах чи сюжети казок. 
Крім того, BOOKMINT`s стане новою платформою, де зможуть промотуватися видавці та STEM-центри. А також це буде нетворк-ресурсом для батьків, вчителів, бібліотекарів та організаторів літературних подій.
Анна Батищева, координаторка проєкту BOOKMINT`s підкреслила, що завдяки MINT діти розвивають навички, які допоможуть їм зрозуміти сенс речей, розпізнавати зв’язки між ними, вчаться критично мислити.
За її словами, платформа BOOKMINT`s має на меті спростити для дорослих – батьків, бібліотекарів, вчителів – пошук книжкових новинок для дітей від українських видавництв. Також BOOKMINT`s допомагатиме добирати наукові активності, які можна разом втілити вдома, в школі чи бібліотеці.
«Впевнені, читацькі MINT-проєкти скоро стануть улюбленими проєктами не лише для юних читачів та дослідників, але й серед видавництв та STEM/MINT-центрів. Це нове джерело можливостей для промоції власної діяльності», – додала Анна Батищева.
BOOKMINT’s підтримує Європейський Союз за програмою House of Europe, проєкт реалізується у партнерстві з Goethe-Institut Ukraine та разом із Центром інноваційної освіти для дітей «Дитячі наукові студії» (м. Київ).
Дізнатися більше про BOOKMINT`s можна за посиланням: https://bookmints.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар