неділю, 25 квітня 2021 р.

Книжкові списки. Книги про дівчат – веселих, кмітливих, справжніх!

Сьогодні відзначається, може, не дуже офіційне, але щире родинне свято – День доньки. З цієї нагоди ми підготували список книжок, героїнями яких є дівчатка й дівчата різного віку. Сподіваємося, що цікавими ці історії зацікавлять також і родичів «винуватиць» сьогоднішнього свята.
Оксана Сайко «Новенька та інші історії»
13-річним героям оповідань Оксани Сайко доводиться – може, вперше в житті і часто в драматичних ситуаціях – зробити рішучий вибір на користь або добра, або зла. Так вони пізнають людей і пізнають себе. Які методи годяться в боротьбі за перемогу на конкурсі краси? Що робити, коли товариш в біді – бігти за дорослими чи намагатися рятувати самому? Чим «віддячити» не надто доброзичливому учителеві – осудом, а чи співчуттям?..

Барбара Космовська. «Буба»
Якщо тобі шістнадцять років, твоя мати — відома письменниця, батька частіше можна побачити на телеекрані, ніж удома, а старша сестра постійно заявляє про своє бажання стати кіноактрисою, життя здається не таким уже й легким. На щастя, у Буби є ще дідусь Генрик, а в того — свої пристрасті, наприклад, гра в бридж. Ну, і улюблені джинси й мартенси. Захоплива й сповнена теплого гумору книжка про відкриття світу дорослих, пошуки дружби, перше кохання, гіркоту поразок та маленькі й великі перемоги над собою…

Кейтлін Детвейлер. «Викриття Тісл Тейт»
Тісл Тейт всього сімнадцять, а вона вже суперпопулярний автор бестселерів. Її знають у всьому світі! Натовпи фанатів готові померти за її автограф, а графік прес-турів щільно розписаний. У Тісл Тейт навіть в особистому житті повний порядок: вона нарешті почала зустрічатися з хлопцем, в якого давно закохана. Життя Тісл затьмарює лише один маленький секрет. Вона не написала жодного рядка в своїх книгах. За всіма опублікованими романами стоїть її батько! І зараз він у лікарні, а терміни здачі чергової книги підтискають. Як написати бестселер, якщо не віриш у себе, посварилася з хлопцем, а твій найстрашніший секрет викрили в мережі?

Кірстен Бойе. «Літо у Зоммербю»
Це літо мало стати найжахливішим в житті Марти. Її мама потрапила до лікарні після аварії, а Марті і її двом молодшим братикам довелося терміново їхати в село до бабусі, яку вони до цього ніколи не бачили! Зоммербю – найнудніше місце на світі: тут навіть немає інтрернету! А бабуся – найнепривітніша людина на планеті. Так думала Марта спочатку. Але поступово вона зрозуміла, що все зовсім інакше. На кожному кроці тут можна знайти пригоди: завести нових друзів, навчитися керувати човном, врятуватися від морського шторму і навіть... зловити злочинця! Ну а бабуся... бабуся найкраща! Залишилося тільки дізнатися її секрети: чому вона не спілкується з батьками Марти і з іншими жителями Зоммербю? Марті належить знайти відповіді на ці загадки і провести найкраще літо в житті!

Енн Брешерс. «Товариство мандрівних джинсів»
Ексцентрична, смілива, написана від душі книга – історія чотирьох близьких подруг та найважливішого літа в їхньому житті. Головні героїні повісті – 16-річні Еффі, Лена, Бріджит та Тіббі. З ними відбуваються різні пригоди – сумні та веселі, повсякденні та дивовижні, але все це настільки по-справжньому, що читач мимоволі стає їхнім учасником. До чого ж тут якісь джинси? У цій книзі вони – символ дружби, довіри, справедливості, і найголовніше – кохання.


Немає коментарів:

Дописати коментар