четвер, 14 січня 2021 р.

Коти, котрі змінили життя своїх господарів

Підбираючи маленькі пухнасті грудочки на вулицях або в притулках, їхні господарі навіть уявити не могли, наскільки зміниться їхнє власне життя. Про кожного з цих пухнастиків є своя книга, і вони того заслуговують, адже своїми котячими лапками вони повністю змінили життя своїх господарів. 

Кіт на ім’я Боб 
Книг про котів існує багато, але іноді погляд немов зупиняється на будь-якій обкладинці, приваблений майже людським поглядом на котячої мордочці. Так сталося з котом Бобом, адже харизматичний вигляд тваринки був одним з складових успіху цілої книжкової серії. 
Господар Боба Джеймс Боуен страждав від наркотичної залежності, тому його вигнали з дому. Він грав на вулиці, щоб хоч трохи заробити. Якось він знайшов пораненого кота, якого взяв собі (на той момент муніципалітет виділив йому крихітну квартирку). На останні гроші Джеймс вилікував кота і збирався його відпустити знову на вулицю, але кіт йти не побажав, і далі Джеймс і кіт, якого музикант назвав Боб (в честь персонажа з серіалу «Твін Пікс»), виступали разом. Якось кумедну парочку помітила літературний агент і запропонувала Джеймсу написати книгу. Історія так сподобалася читачам, що книгу перевели на 18 мов і вона стала початком цілої серії. 
Гроші, які принесли книги, допомогли Джеймсу повністю позбутися залежності, і зараз він витрачає кошти для допомоги бездомним та притулкам для тварин. Боб пішов з життя 15 червня 2020 року у віці 14 років. Але залишився з нами на сторінках книг і в знятих за ними фільмах. 

Дьюї. Кіт з бібліотеки, який вразив увесь світ 
Дьюї став одним з перших котів, хто оселився в бібліотеці, і вже точно найзнаменитішим. Вранці він зустрічав відвідувачів біля дверей, його присутність заспокоювала нервових дітей. Котів почали заводити й інші бібліотеки, але природна грація Дьюї, його фотогенічність і повний спокій перед об’єктивами фото- і відеокамер зробили Дьюї світовою зіркою. Він прожив у бібліотеці 18 років, а коли помер, 250 центральних газет вийшли з цією новиною на першій шпальті. 
Завідуюча бібліотекою Вікі Майрон в 2007 році пішла з роботи, щоб написати книгу про Дьюї. У книзі вона розповідає про своє життя, про те, як поява волохатого хранителя бібліотеки допомогла їй впоратися з особистими проблемами, включаючи розлучення. 

Кіт, який... 
Початок у цієї історії сумний. У п’ятдесятирічної жінки Ліліан Джексон Браун з вікна випав і загинув сіамський кіт Коко. Щоб подолати горе, вона написала три книги про журналіста Джеймса Квіллера, якому його коти допомагають розкривати злочини. У той час, в 1968-му році, коли суспільство тільки відкрило для себе можливість друкувати книги про секс і жорстокість, для книг Браун не було своєї ніші. Але через 18 років ринок перенаситився і книги Браун знову надрукували.
Вона ще й почала писати продовження, фактично започаткувавши напрям cozy-детективів, тобто «затишних» детективів. У будинку її та чоловіка так і продовжували жити кішки. 

Кіт Саймона 
Господаря цього кота і справді звуть Саймон - Саймон Тофілд. Він був аніматором і зовсім не думав, що коротенький мультик «Розбудити господаря» (Cat Man Do) стане вірусним і миттєво завоює глядацьку любов. 
Привабливий герой мультиплікації став впізнаваним мемом і брендом, з ним випущено чимало товарів, а сам Саймон випустив п’ять книг коміксів про свого кота. Кіт намальований з великою психологічною котячої достовірністю, адже Саймон змальовує його зі свого кота на ім'я Х’ю. 

Grumpy Cat (Сердита Кішка) 
Історія кішечки Соус Тартар – це приклад того, як може бути винагороджено людину, котра врятувала кішку. Табата Кристал підібрала вагітну кішку і подбала про її малюків. Один кошеня з посліду був досить дивним, з коротенькими лапками і пласкою мордочкою. Кошеня на ім’я Покі відразу полюбила дочка Табати. Другий послід приніс ще одного дивного малюка – кішечку, яку назвали Соус Тартар (на її шерстці були крапельки, що нагадують соус). Через півроку фотографію дивної малючки брат Табати розмістив на сервісі Reddit, де кішечка миттєво стала мемом і однією з найбільш знаменитих кішок нашого часу - Grumpy Cat (Сердита Кішка). 
Уже через кілька днів Табата змогла залишити роботу офіціанткою, і за пару років кішка (плата комерційних фірм за використання зображення кішки) принесла господарям сотню мільйонів доларів. Зараз існує чимало книг про життя Grumpy Cat, включаючи кросовери з відомими вигаданими котами. А в основі всього лежить просто доброта жінки, яка залишала собі некрасивих малят кішки, котру вона одного разу підібрала на вулиці… 
Джерело: book24

Немає коментарів:

Дописати коментар