середу, 20 січня 2021 р.

У світі незвичайних професій

Обираючи майбутню професію, молодь зазвичай орієнтується на найбільш популярні спеціальності. Та є такі професії, про які більшість людей навіть не здогадується! Такі спеціальності привабливі і цікаві. Може, ви захочете стати ловцем айсбергів? А може, оберете з нашого списку щось менш екстремальне, та не менш цікаве…
Шопер. Цей спеціаліст є дизайнером, шопоголіком та психологом в одному флаконі. Він знає все про модні тенденції, консультує з приводу стиля і фасона, стежить за розпродажами. Шопер допомагає людям підібрати гардероб без зайвих грошових витрат.
Обіймальник надає психологічну підтримку людям на професійному рівні, а полягає вона в міцних обіймах. Вчені зробили висновок, що для відчуття щастя людям необхідно якомога частіше обніматися. Живучи в умовах мегаполісу, цю розкіш може дозволити собі не кожен житель. Широке поширення ця незвичайна спеціальність отримала в Японії і США.
Флейворіст. Так називають фахівців з ароматів. Задіяні професіонали в харчовій і в парфумерній індустрії. Завдання флейворіста – визначати поєднувані аромати і підбирати необхідні для цього пропорції. Ці люди володіють відмінною пам'яттю на запахи.
Дегустатор котячого корму. На жаль, жоден кіт не зможе розповісти господареві про властивості своєї їжі. На допомогу кішкам приходять фахівці – дегустатори котячого корму. Хтось же повинен визначати, що корм для котів став ще смачнішим! Їх завдання ретельно розжувати котячу їжу і описати її смак, запах, консистенцію. 
Протягом робочого дня дегустатори котячого корму оцінюють органолептичні властивості більше ніж десяти різних делікатесів для кішок.
Ловець айсбергів. Виявляється, від льодовиків Гренландії щорічно відколюється до сорока тисяч айсбергів. Брили льоду можуть зіткнутися з нафтовими платформами. 
Щоб уникнути серйозних наслідків, у штаті нафтової компанії є рідкісний фахівець – ловець айсбергів. Професія безпосередньо пов'язана з ризиком для життя, тому добре оплачується.
Джерело: go29

Немає коментарів:

Дописати коментар