пʼятницю, 22 січня 2021 р.

Що читали українці у минулому році?

Що читали українці у непростому 2020 році? Онлайн-книгарня
Yakaboo склала добірку найпопулярніших книжок. В неї, зокрема, увійшли:

Джеймс Борг. «Мистецтво говорити. Таємниці ефективного спілкування»
Бізнес-тренер Джеймс Борґ, відомий своїми відкриттями в галузях спілкування, особистісного розвитку, мови тіла та «контролю мислення», пропонує прості і дієві поради для кожної людини. Його методика допоможе змінити спосіб мислення і поведінку в особистому житті й на роботі, зробить життя цікавішим, насиченішим і позбавить зайвого стресу, а ваші навички спілкування сягнуть геть нового рівня.

Вахтанг Кіпіані. «Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР»
Поет і Громадянин Василь Стус (1938–1985) не зміг побувати на презентації жодної зі своїх книжок. Бо в Україні його не друкували – збірки віршів ходили по руках у самвидавному вигляді, а публікували їх лише за кордоном. Участь у русі незгідних з русифікаторською й антиукраїнською політикою, активна правозахисна позиція двічі приводили Стуса на лаву підсудних – за статтею «Антирадянська агітація і пропаганда». У цій книжці зібрано документи з шеститомної кримінальної справи, яка зберігається на полицях колишнього архіву КДБ УРСР у Києві (нині – Галузевий державний архів СБУ). Як і за що було заарештовано поета? Хто під час процесу намагався врятувати Василя Стуса, а хто зробив усе, щоб він назавжди зник за ґратами політичної зони на Уралі? До матеріалів 1980 року ми додали кілька публікацій, з яких читачі дізнаються про маловідомі факти життя, ув'язнення та загибелі одного з найбільш визначних не тільки українських, а і європейських поетів ХХ століття.

Луїза Мей Олкотт. «Маленькі жінки»
Це роман, на якому виховувалося не одне покоління читачів по всьому світу. Вперше опублікований у 1868 році в США, цей твір було перекладено більш ніж на 50 мов і покладено в основу шести фільмів, чотирьох телесеріалів, кількох опер і вистав. Історія сімейства Марч, в якому підростають чотири дружні, але несхожі одна на одну сестри, укладає в собі пізнавані перипетії юності, дорослішання, дружби і любві.

Всеволод Нестайко. «Тореадори з Васюківки»
Культовий твір, який увійшов до переліку золотої класики української літератури. Книга відзначена у «Почесному списку Андерсена» і перекладена двадцятьма мовами. Трилогія про пригоди двох друзів, школярів Яви та Павлуші, хоч і створювалася з розрахунком на дитячу та юнацьку аудиторію, але будь-яка доросла людина, ознайомившись зі змістом пригодницьких історій, прийде у захват і зарядиться відмінним настроєм. При цьому в основі усіх творів знаходиться проста ідея – дружба і готовність прийти на допомогу людині, яка цього потребує. 

Люко Дашвар. «#ГАЛЯБЕЗГОЛОВИ»
Книга української майстрині гостросюжетної прози. Благими намірами вимощений шлях до пекла. Галя сповна відчула сенс цього вислову. Її життя перевернулося лише через те, що вона прагнула допомогти іншій людині. Дівчина втратила все: роботу, чоловіка, друзів, віру в людей. Та що, як усе найбільш значуще і неймовірне починає відбуватися з нами саме тоді, коми ми намагаємося видряпатися з пекла? Це непросто, бо людина по-справжньому втрачає голову лише від двох речей: від страху і від кохання. Однак що робити, коли тебе одночасно накривають і страх, і кохання?..

Повний рейтинг сайту Yakaboo дивіться за посиланням: «ТОП-20 найкращих книжок»

Немає коментарів:

Дописати коментар