понеділок, 9 листопада 2020 р.

У День української писемності та мови українці писали радіодиктант

Щороку 9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. День цей обрано не випадково: за православним календарем саме 9 листопада вшановують пам'ять преподобного Нестора-літописця, котрого вважають упорядником (за іншою версією – автором) «Повісті минулих літ». Свято встановлене Указом Президента України у 1997 році, тож ми відзначаємо цей день 23-й рік поспіль.
Традиційно в цей день українці пишуть радіодиктант національної єдності. Він не має на меті перевірки грамотності конкретної особи, а задуманий як своєрідний флешмоб – акція єднання навколо рідної мови. Уперше радіодиктант пройшов 2000 року
Сьогодні, 9 листопада, відбувся ювілейний, двадцятий радіодиктант. Текст для нього написав відомий письменник та видавець Іван Малкович, а прочитала його для всіх бажаючих долучитися до флешмобу акторка Римма Зюбіна
Якщо ви писали радіодиктант і хочете надіслати свою роботу на перевірку, ви можете зробити це двома способами. Нагадуємо їх. По-перше, надішліть свій диктант у паперовому вигляді на адресу: Українське радіо, «Радіодиктант», вул. Хрещатик, 26, Київ, 01001. Важливо: на поштовому штемпелі повинна стояти дата не пізніша за 10 листопада. Можна також сфотографувати або відсканувати аркуші з написаним від руки диктантом і надіслати їх електронною поштою на адресу: rd@ukr.radio. Зробити це можна протягом 24 годин після написання диктанту. 
11 листопада текст буде оголошено та розміщено на сайті, щоб перевірити свої результати могли всі бажаючі.
Як зазначається на сайті UA: Українське радіо,  торік на адресу Українського радіо надійшло 5000 диктантів. З них без помилок написали лише двоє учасників.

Немає коментарів:

Дописати коментар