четвер, 26 листопада 2020 р.

Розпочалася соціальна акція «16 днів проти насильства»

Відучора в Україні триває соціальна акція «16 днів активності проти гендерного насильства». Це щорічна міжнародна кампанія, яка починається 25 листопада, у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини.
У проміжок між цими датами відзначається
1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством
3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю
5 грудня – Міжнародний день волонтера
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією
Основними завданнями акції «16 днів проти насильства» є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об'єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.
Тема кампанії в цьому році – «Розфарбуємо світ в помаранчевий колір: фінансуй, реагуй, попереджай, збирай дані!»
Пандемія COVID-19 загострила цю проблему, як з-за локдаунов, так і зробила її менш видимою – оскільки ми менше бачимося з тими, хто може підтримати, і ховаємо обличчя під масками. 
Міністерство внутрішніх справ Україні, Національна поліція разом з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в рамках інформаційної кампанії «Розірви коло» розробила покрокову пам’ятку «Домашнє насильство: як захиститись в умовах карантину. План безпеки», ознайомитися з котрою ми пропонуємо:
Корисну інформацію з приводу вказаної проблеми ви знайдете на сайті rozirvykolo.org.
Джерело: rubryka.com

Немає коментарів:

Дописати коментар