середу, 30 грудня 2020 р.

Цікаві книги, котрі читаються швидко

Новорічні свята – час, коли навряд чи хочеться багато часу проводити за читанням. Ці дні хочеться присвятити родині. Але є достатньо невеликих за обсягом книг, на читання яких ви не витратите багато часу, а задоволення отримаєте чимале.
Анна Гавальда. «35 кіло надії»
Це поетична притча про головне: про вибір життєвого шляху, про силу кохання і відданості. Про сім’ю. Про те, що мрії можуть і повинні справджуватися. Потрібно лише дуже сильно цього захотіти. Та дуже сильно намагатися цього досягти. Вирішуючи свої «дитячі» проблеми, тринадцятирічний герой шукає вихід – і знаходить його, та ще й так, що і дорослим є чому у хлопця повчитися.

Трумен Капоте. «Сніданок у Тіффані»
Трумен Капоте входить у число найвидатніших американських прозаїків ХХ століття. Неймовірно атмосферна та сповнена щемкої ностальгії, повість «Сніданок у Тіффані» – це маленька книжка про велику мрію та вічні пошуки людиною того місця у світі, яке вона цілком могла б назвати своїм. Але коли темною стіною нависло минуле, від якого з усіх сил намагаєшся утекти, як відрізнити цей пошук від розпачливої втечі з заплющеними очами? Ексцентричну, жадібну до життя Голлі Ґолайтлі приваблює світ багатих людей. Керуючись у своїх вчинках лише голосом серця, поєднуючи дитячу наївність з чарівним чарівністю справжньої жінки, вона немовби втілює в собі саму сутність Нью-Йорка - міста, в якому мрії лежать на відстані витягнутої руки, відгороджені блискучим склом привабливих вітрин…

Террі Пратчетт. «Кіт без прикрас»
Спочатку було слово, і це слово було Кіт. Цю непохитну істину сповістив народам котячий бог через слухняного свого учня Террі Пратчетта. Отже, перед вами євангеліє породи котячих. Ви дізнаєтеся про котів усе. З чого коти зроблені, їх внутрішнє улаштування, закони, які на них діють і не діють, що вони їдять і що п'ють. Ну а щоб було наочніше, книга проілюстрована малюнками чудового англійського художника-графіка Ґрея Джолліффа. Нехай буде з вами котяче благословення! Няв!

Марія Парр. «Вафельне серце»
Це книга про життя дітей маленького норвезького містечка. Один рік з життя двох маленьких жителів бухти Тріски-Матільди - дев'ятирічного Триллє, від імені якого ведеться розповідь, і його сусідки і однокласниці Лєни - вміщається немислимо багато подій і пригод - кумедних, зворушливих, небезпечних ... Ідилічне життя-буття на норвезькому хуторі порушується – але не руйнується – драматичними обставинами. Але дружба, звичайно ж, виявляється сильнішим!
До речі, зауважимо, що ця історія має продовження – у книзі «Воротар і море».

Марк Леві. «Викрадач тіней»
Цей роман критики називають найбільш хвилюючою книгою Леві. Головний герой, мрійливий хлопчик, наділений особливим даром: він може спілкуватися з людськими тінями і навіть їх викрадати. Тіні діляться з ним таємницями, просять у нього допомоги - не для себе, а для своїх господарів, і він намагається змінити на краще долі тих, хто йому дорогий. Подорослішавши і ставши лікарем, він використовує свій дар для зцілення хворих. Однак себе самого він вилікувати не в силах: його душа кидається в пошуках любові, втраченої багато років назад.

Отже, серед святкової метушні знайдемо час і для себе, щоб посидіти, загорнувшись у плед, з чашкою какао та цікавою книгою…

Немає коментарів:

Дописати коментар