середу, 9 лютого 2022 р.

Другокласник з США написав книгу та залишив у бібліотеці. Щоб її прочитати, відвідувачі займають чергу

Діллон Хелбіг і його книжка / Фото The Washington Post


Восьмирічний хлопчик написав різдвяну пригодницьку історію та проілюстрував її малюнками. Свій комікс він таємно проніс до бібліотеки та поставив на одній з полиць. І тепер це повноцінна бібліотечна книга. Про це повідомляє 24.освіта
 з посиланням на першоджерело – сайт The Washington Post
Діллон Хелбіг – другокласник з містечка Бойсе в штаті Айдахо. З п’яти років він пише оповідання і мріє, коли виросте, стати автором коміксів. І перший успішний крок до здійснення мрії він уже зробив.
Діллон створив комікс про різдвяну пригоду. Він написав текст та зробив до нього ілюстрації кольоровими олівцями. Комікс вийшов чималеньким – 81 сторінка! А потім хлопчик приніс свою книгу до місцевої бібліотеки і поставив на одну з полиць.
Повернувшись до бібліотеки через два дні, Діллон побачив, що книга зникла. «Його батьки турбувалися, що ми знайдемо книгу і позбудемося її. Що було необґрунтованим страхом, тому що якщо коли-небудь і було місце, де книга була б в безпеці, то це було б тут», – сказав менеджер бібліотеки Алекс Хартман. Виявилося, що рукопис випадково знайшов один зі співробітників бібліотеки. Крім того, він навіть взяв її додому і прочитав історію своїй дитині, на що отримав відгук, що це одна з найцікавіших книг, які дитина коли-небудь знала.
Менеджер бібліотеки, Алекс Хартман був дуже вражений рішучістю Діллона, тож вирішив додати книгу в офіційну бібліотечну систему. Хартман попросив у хлопчика дозвіл прикріпити на неї штрих-код і помістив її після цього у розділ графічних романів. Дуже швидко Різдвяна історія другокласника стала хітом. Зараз у черзі на читання коміксу Діллона стоять 56 осіб.
За правилами бібліотеки читач може тримати у себе книгу до чотирьох тижнів, що може розтягнути чергу на декілька років. Тож у бібліотеці прийняли рішення створити електронну версію книги.
Крім того, історією Діллона поділилися місцеві новинні агентства, що надихнуло багатьох однокласників хлопчика на написання книг. А його самого – на продовження «Різдвяної пригоди», яка закінчується відвідуванням будинку Грінча і помстою за вкрадене Різдво.

Немає коментарів:

Дописати коментар