неділю, 13 лютого 2022 р.

Книжковий список. Щоб романтичний настрій зберігався щодня!

День святого Валентина, котрий відзначатимемо завтра, на жаль, приходить тільки раз на рік. А от романтичний настрій та стан закоханості хочеться відчувати щодня. І допоможуть вам у цьому чудові книги про кохання, в яких описані неймовірні та дуже гарні історії. От хоча б ці, які ми включили до нашої сьогоднішньої добірки.

Вільям Шекспір. «Ромео і Джульєтта»
До появи шекспірівської трагедії «Ромео і Джульєтта» було написано чимало творів на цей популярний сюжет — одна з п’єс навіть мала щасливе закінчення. Але тільки історія закоханої пари юних воронців, що її ось уже шосте століття розповідає геніальний Шекспір, і досі залишається неперевершеною. З півсотні фільмів, опери, балети, мюзикли, тисячі вистав, перекладів… Тремтливі почуття, натхненний порив юності, протистояння долі і жорстока іронія проявляються, втілені справжнім майстром, принесли цьому твору безсмертну славу. Текст п'єси розлетівся на цитати, а Верона, де відбувалася дія, перетворилася на місце паломництва туристів.

Ентоні Дорр. «Все те незриме світло»
Перед вами – зворушлива розповідь про сліпу французьку дівчинку та сором’язливого німецького хлопчика, які намагаються вижити й врятувати близьких, коли навкруги вирує страшна Друга світова війна. Це вражаюча книга про кохання та втрати, про те, як війна та випробування змінюють людей, віднімають та дарують надію, і про те, що небачене світло переможе навіть найглибшу темряву.

Наталя Гурницька. «Мелодія кави у тональності кардамону»
Драматична історія забороненого кохання юної дівчини до набагато старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова XIX сторіччя! Що це — мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї — це перше кохання, для нього — мабуть, уже й останнє... Чи отримають закохані шанс змінити власну долю, залишитись разом і чи взагалі можливо побудувати щастя, балансуючи на краю прірви та порушуючи всі можливі заборони?..

Джоджо Мойєс. «Один плюс один»
Джесс Томас — мати-одиначка, яка, щоб якось прогодувати дітей, змушена працювати на двох роботах. У її житті все йде шкереберть. Жінка мріє про мужнього сильного лицаря, що витягне її з цієї безодні та розірве замкнене коло нещасть. Ед Ніколс — справжній сучасний принц, успішний комп’ютерник у великій прибутковій корпорації. Джесс інколи прибирає в його розкішному заміському будинку. Та в цього заможного красеня не все так ідеально, як здається. Розчарований у житті одинак, він не вірить, що знайде своє щастя. Одного разу Ед помічає: Джесс так само страждає від самотності… Відтепер їх двоє — самотні серця в пошуках кохання.

Рейчел Ліппінкотт, Міккі Дотрі, Тобіас Яконіс. «За п'ять кроків до кохання»
...П’ять кроків і в жодному разі не ближче. Інакше це може вбити Стеллу. Чому? Рідкісна хвороба, яка з дитинства не давала жити нормальним життям. Не наближайся, не варто. Незабаром на неї чекає операція, і нарешті все буде добре. Та все одно тримай дистанцію.
...Коли тобі хочеться обійняти її чи торкнутися волосся - не наближайся до неї, Вілле. Ти саме той, кого вона мусить уникати попри все. навіть один твій подих може зруйнувати все її життя. Якщо ти хочеш, щоб вона жила, — тримайся на відстані. Але я знаю, ти не можеш. Чому саме ти закохався в неї? Чому вона покохала саме тебе? Разом - не можна. Окремо - неможливо…

Одрі Ніффенеґґер. «Дружина мандрівника в часі»
Де бере початок їх кохання — юної студентки художнього коледжу і 28-річного бібліотекаря? Бо ще з дитинства Клер знала, що їй судився саме цей чоловік, відколи вперше побачила його — сорокатрирічним. Бо з дитинства знала його таємницю: Генрі — мандрівник у часі… Усе їх кохання буде зустрічами і розлуками, щастям і болем. Раз за разом Генрі зникатиме з її життя, закинутий у минуле… Пронизлива історія про кохання, що заблукало у часі, і життя з відчуттям нескінченності, що перемагає смерть.

Роберт Джеймс Воллер. «Мости округу Медісон»
Героїня книги Франческа, мати двох дітей, живе звичайним життям з усталеним порядком та звичками, забувши про дитячі мрії і змирившись із роллю дружини фермера. Але її життя несподівано вривається ураган – фотограф на ім'я Роберт Кінкейд. Відносини з ним виявляють усі її таємні бажання: бути привабливою, говорити про мистецтво та літературу, носити сережки, іноді випити ввечері трохи бренді на кухні, почуватися коханою та потрібною… І що ж робити у цій ситуації? Залишитися вірною своїй сім’ї та спокійному розміреному життю чи втекти з цим «останнім ковбоєм»?
«Мости округу Медісон» – дуже романтична книга. Вона занурить вас у світ, сповнений переживань і почуттів головних героїв, а заразом і змусить подумати над тим, як вчинили б ви.

Немає коментарів:

Дописати коментар