середу, 2 лютого 2022 р.

Літературний проект «Дебютна книжка» оголосив переможців

Стали відомі переможці проєкту «Дебютна книжка», заснованого Кабінетом молодого автора Національної спілки письменників України спільно з видавництвом «Друкарський двір Олега Федорова» для авторів, які мріють про видання своєї першої книжки. Про це повідомляє Українська літературна газета.
Учасниками проєкту стали українські поети і прозаїки різного віку з усієї України. 
Організатори отримали 70 рукописів прози та поезії. Як зазначає керівник Проєкту «Дебютна книжка», секретар НСПУ по роботі з молодими авторами Юлія Бережко-Камінська, така кількість бажаючих взяти участь у проекті, перевершила очікування його засновників. Тож конкуренція була дуже серйозною, і журі довелося нелегко.
Три рукописи, які перемогли у цьому літературному конкурсі, будуть видані окремими книжками. Це:
  • - добірка віршів «Тиша і трава» львів’янки Наталії Дьомової;
  • - добірка віршів Ганни Щидловської з Херсонщини;
  • - твір «Народжена на межі епох» Олени Скуловатової із Київщини.
Перемоги саме цих трьох авторок зовсім не значать, що більше не було гідних претендентів, розповідають члени журі. У кожного журі були ще інші симпатики, творчість яких звернула на себе увагу. Одне із загальних вражень від конкурсних робіт – майже всі вони потребують серйозної роботи редактора. І це стосується не тільки мовних огріхів, а й опрацювання стилістики творів, відточення сюжетних ліній, діалогів, логічних зв’язків, образів персонажів тощо. Радують численні окремі знахідки – влучні художні образи, вдалі сюжетні повороти, готовність експериментувати і шукати нові цікаві теми. Тож команда проєкту «Дебютна книжка» радить молодим авторам не полишати свого захоплення, а розвивати його, при нагоді відвідувати літературні курси, багато читати і, звісно ж, творити й брати участь у різноманітних конкурсах.

Немає коментарів:

Дописати коментар