середу, 22 вересня 2021 р.

Сьогодні – День осіннього рівнодення

День осіннього рівнодення — це день, коли Сонце вранці піднімається на сході, сідає на заході, а довжина дня і ночі однакова — по 12 годин.
У 2021 році осіннє рівнодення настане 22 вересня в 22:20 за київським часом. Після цього дня тривалість світлового дня буде зменшуватися, тому що Сонце з північної півкулі перейде у південну. Так буде тривати до зимового сонцестояння 22 грудня.
До хрещення на Русі Новий рік починали вважати саме від Рівнодення. Була прикмета вивішувати кисті горобини навколо вікон, щоб вона набиралася сонячного тепла, а в темряві відганяла злих духів від будинку. У цей день було прийнято влаштовувати гуляння і готувати різні ласощі, у тому числі і випічку. Предки вірили, що якщо у цей день журавлі летіли на південь, це віщувало холодну і сувору зиму. А погода, яка буде на рівнодення, пророкує, якою буде вся осінь.
До речі, в Японії це свято офіційно відзначають з 1878 року. Там він носить назву Хіга. У цей день японці поклоняються могилам родичів і проводять ритуальні обряди.
За матеріалами https://life.nv.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар