неділю, 5 вересня 2021 р.

Книжкові списки. Щоб навчання було цікавішим

Вересень розпочався, а з ним стартував і новий навчальний рік. У школярів попереду багато відкриттів, цікавих та складних завдань. Щоб навчатися було цікавіше, зверніть увагу на літературу з сьогоднішнього книжкового списку.

Юлія Смаль. «Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся»
Знаєш, як заховати туман у склянці? А як перетворити яйце на гумовий м’ячик? Для цього не обов’язково бути чарівником чи магом. Достатньо кілька інгредієнтів, які можна знайти на кухні, знати правила безпеки, а ще бути відкритим до світу та допитливим, як Лесик — герой цієї книжки. Він проводить цікаві хімічні експерименти зі своїми старшими братом і сестрою, і вони разом відкривають безліч нового про атоми, молекули, протони, кристали і про те, чому лід може бути гарячим. Отож, якщо хочеш дізнатися, з чого складається наш Всесвіт, і готовий стати справжнім науковцем, гайда читати захопливі Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся!

«Ілюстрований атлас світу»
Атлас, орієнтований на візуальне сприйняття інформації, розповість про материки та острови, сучасні держави й історичні регіони, а також про геосферу, клімат і населення нашої планети. Реалістичні малюнки допоможуть краще запам’ятати розташування міст і відомих пам’яток, основні галузі економіки, тварин, які водяться на певній території тощо. Атлас призначений дітям середнього шкільного віку, однак його залюбки розглядатимуть і дошкільнята, і дорослі читачі.

Софія Россі, Карло Канепа. «Ловець пластику та інші професії майбутнього»
Як ловець пластику може рятувати океани від забруднення? Чи вмітиме кравчиня ДНК вирізати та лагодити геноми, уражені захворюванням? І чи вдасться клонувальнику вимерлих видів зберегти ті, яким загрожує небуття? Завдяки цій книжці ви дізнаєтеся, що за кілька років, можливо, матимете змогу відроджувати біологічні види, що вимерли багато тисяч років тому, чи будувати будинки в неможливих місцях. Ви зможете відкривати захворювання, про існування яких ми зараз навіть не підозрюємо, або ж очищувати повітря, яким дихаємо.

Реттл Елісон. «501 факт, який треба знати з... історії»
Історія світу в цікавих фактах, які об’єднані за хронологією, — чудова нагода для мандрівки в часі. У цій книжці минуле стає ближчим, а сучасне — зрозумілішим. Ви дізнаєтеся про утворення і розпад могутніх імперій, про правителів і лідерів, які вели за собою цілі народи, і про те, які незначні деталі були вирішальними для епохальних подій, а прості випадковості змінювали перебіг історії. Хто і як винайшов сірники, хто був королем лише 20 хвилин, хто вбив людей пелюстками троянд, де і чому карали на смерть тварин — відповіді на такі питання ви знайдете на сторінках цієї книжки. Спробуйте розгадати загадки історії!

Мія Кассані. «Вулиці. Прогулянка по наймальовничіших вулицях світу»
Хтось скаже, що всі вулиці однакові. Але це не так! Є вулиці, вимощені бруківкою, по яких тече вода; білі вулиці та різнокольорові; проїжджі, тихі-тихі або такі, де вирує торговельне життя; є засніжені вулиці, а є — квіткові. Є вулиці, по яких ти просто гуляєш, зупиняєшся, щоб відпочити, де бавляться діти і зустрічаються нові люди… Ця книжка — прогулянка найкрасивішими вулицями світу. Пройдися вуличками і провулками на цих сторінках, і ти станеш справжнім мандрівником.

Ана Ґальйо. «Хвостаті друзі»
Ця книжка — ілюстрована колекція історій про домашніх улюбленців відомих вчених, художників, письменників та музикантів. Ви дізнаєтеся про улюблену пташку Моцарта, яка стала натхненням до створення його відомого концерту для фортепіано з оркестром № 17, а також про письменницю Дороті Паркер, яка так любила тварин, що дозволяла парі кайманів плавати у своїй ванні. А ще про сумного папугу Ейнштейна, якого вчений веселив незвичайними жартами, і про домашнього оленя Фріди Кало, якого вона змалювала на одній зі своїх найвідоміших картин. У цих зворушливих історіях побачите справжній дружній зв’язок між людьми та їхніми домашніми тваринками.

Ґарет Мур. «Дивовижні логічні ігри для розумних дітей»
Приготуйтеся випробувати свій мозок на межі можливостей та кинути виклик власному інтелекту! Перевірте себе у понад 100 розумових іграх, головокрутках та завданнях на логіку. Химерні числові пазли, заплутані лабіринти з пастками й монстрами, цятки, лінії та кола, які треба з’єднати, щоб отримати ключ-відповідь, логічне доміно, небезпечні міни та зображення, що зникають, мозкові ланцюжки, головокрутки-футошикі, вікторини – справжній мозковий штурм, який не дасть засумувати. Наприкінці книжки є відповіді-рятівники, тож не бійтеся помилятися.

Немає коментарів:

Дописати коментар