неділю, 12 вересня 2021 р.

Книжкові списки. Про красу, моду і модниць

Кілька днів тому відзначався Міжнародний день краси. Тож сьогоднішня тематична добірка книжок буде присвячена красі – відомим на весь світ красуням, моді і, звичайно ж, модницям. Отже…

Анрі Гідель «Коко Шанель»
Один із найбільш відомих арт-критиків Франції – про жінку, яка створила не тільки нечувані моделі одягу, драпіровок, парфумів, прикрас, але й унікальний стиль, що вплинув на кращих дизайнерів XX і XXI століть. Книга Анрі Гіделя спирається на солідний фактичний матеріал: інтерв’ю із сучасниками, документи, публікації. Втім, це не документальна оповідь, а добротний роман про Габрієль Шанель, ту саму «Коко», чий вік практично нікому не відомий

Філіп Гопман. «Юбер де Живанші. Для Одрі, з любов’ю»
Актриса Одрі Хепберн протягом багатьох десятиліть була і залишається іконою стилю та еталоном жіночності. На багатьох знакових знімках вона одягнена в наряди від Юбера де Живанші, одного з найвідоміших модельєрів ХХ століття. Вона була його музою і талісманом. Книга нідерландського художника Філіпа Гопмана «Юбер де Живанші. Для Одрі, з любов'ю» - барвисте зізнання в любові цьому легендарному творчому дуету. Це не просто історія двох зірок, це історія дружби двох великих особистостей.

Маша Ворслав, Адель Міфтахова. «Нормально про косметику»
Авторки книги: Маша Ворслав – візажист, б’юті-редактор, Адель Міфтахова – б’юті-блогер, яка пише про косметику. «Нормально про косметику» – книга для тих, хто прагне навчитись доглядати за шкірою та вміти розбиратись у косметичних засобах. Перша частина книги присвячена косметиці для догляду, друга – декоративній косметиці та макіяжу. Перш ніж підбирати догляд за шкірою, варто дізнатися, що саме їй потрібно. Для цього необхідно враховувати такі фактори, як тип шкіри, спосіб життя, клімат, гормональний фон тощо. Обрати конкретні засоби можна після того, як ви визначилися із задачами, які хочете вирішити за допомогою косметики. Авторки книги зрозумілою мовою, аргументовано розповідають про те, як обрати косметику, які її види існують, як правильно користуватись декоративною косметикою та робити макіяж тощо. Б’юті-спеціалістки не нав’язують свою думку, не рекламують косметику, а пояснюють все чітко та доступно.

Туск Катажина. «Твій стиль»
Чому нема що вдягнути, якщо шафа тріщить по швах? Як добирати одяг, щоб не перетворитися на рабиню модних трендів, які часто змінюються? Як завжди мати неперевершений вигляд і витрачати на свій гардероб мінімум часу? На всі ці запитання та багато інших відповідає знаний експерт у світі гарного одягу та добрих манер, модна польська блогерка Катажина Туск.
Якщо навіть бігцем переглянути цю книжку, то можна збагнути, що вона (своєю вишуканою естетикою та стриманим дизайном) є дуже стильною, і в її скромній привабливості – ключ до віднаходження твого власного стилю. Тож уперед – будь стильною!

«Fashion Directory of Ukraine. Довідник української моди»
Книга «Fashion Directory of Ukraine» репрезентує сучасний стан моди України та становлення вітчизняної модної індустрії. Це перше видання, що пропонує загальну картину галузі й водночас є джерелом довідникової інформації щодо її ключових учасників. На сторінках довідника зібрано інформацію про найкращих представників усіх складових індустрії: дизайнерів, стилістів, fashion-фотографів, редакторів модних часописів, топ-менеджерів та рітейлерів. «Портрет» кожного з героїв складається з інформативного тексту, зробленого на основі особистого інтерв’ю, довідки з переліком головних кар’єрних досягнень, а також фото найкращих зразків творчості. Усю інформацію подано двома мовами: українською та англійською. «Fashion Directory of Ukraine» створено як джерело інформації та водночас як іміджеве видання, що популяризує українську моду й Україну загалом.

Немає коментарів:

Дописати коментар