четвер, 5 серпня 2021 р.

Про Олеся Гончара знімають фільм

Перед початком роботи на знімальному майданчику творці розбили традиційну тарілку з назвою проєкту (фото з сайту www.radiosvoboda.org)
«Олесь Гончар. Слово як зброя» – саме таку назву має документальний фільм, зйомки якого розпочалися в Дніпрі.
За фільмування картини, присвяченої життю і творчості класика української літератури Олеся Гончара взялася режисерка Катерина Стрельченко, директорка студії «12-й кадр», уже відома такими роботами, як документальний серіал «Загадки Олександра Поля», фільми «Я люблю тебе, Дніпро», «Вірю, чекаю, молюся», картина про полонених і зниклих безвісти бійців та епізоди «Іловайськ» та «Піски» з циклу «Лицарі неба» про війну на Донбасі.
Перші кадри стрічки зафільмували на локації, яка мала важливе значення в житті прозаїка, – у садибі його старшої сестри Олександри на житломасиві Ломівський у Дніпрі, де наразі діє приватний музей Гончара.
Режисерка Катерина Стрельченко поки не розкриває всіх творчих планів, але зазначає: в годинному фільмі будуть і незвичні ходи, й історичні реконструкції та інтерв’ю. У зйомках візьмуть участь студенти-філологи Дніпровського національного університету, а також професійні актори.
Бюджет картини складає 200 000 грн., а прем'єра запланована на осінь. стрічка триватиме 1 годину і 6 хвилин.
За матеріалами https://book-ye.com.ua
та www.radiosvoboda.org

Немає коментарів:

Дописати коментар