неділю, 1 серпня 2021 р.

Книжковий список. Все буде добре!

Кожному з нас інколи стає тривожно на душі. І кожен має власний спосіб долати це відчуття. Хтось вирушає у неквапливу прогулянку вулицями або парками міста. Хтось заварює запашний чай на травах. Хтось просто стоїть біля вікна і дивиться в далечінь, слухаючи улюблену музику. А ми пропонуємо додати ще один спосіб – гарну книгу. Хоча б з сьогоднішнього переліку. Ось п’ять книг про те, що все буде добре.
Фенні Флег. «Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка»
Евелін переживає глибоку особисту кризу. Вона знайомиться зі старенькою Нінні, яка, попри важку долю, не втрачає жаги до життя. Нінні розповідає Евелін історії їхнього містечка: про дівчину, яка після загибелі брата знаходить сили жити далі; про розбите серце красуні Рут; про мандрівного робітника, який закохався в Рут; про безробітних, яких у кафе «Зупинка» годували безкоштовно... Ці історії мають таку силу, що змінюють на краще життя тих, хто їх читає.

Фредерік Бакман. «Тривожні люди»
У маленькому шведському містечку напередодні Нового року озброєний пістолетом чоловік в масці після невдалої спроби пограбувати банк захоплює вісім заручників під час показу покупцям виставленої на продаж квартири. Біля під'їзду тут же збирається натовп жадібних до сенсацій репортерів, поліція блокує всі підступи до будинку і готується штурмувати квартиру ... атмосфера розжарюється. Не витримуючи наростаючої напруги, заручники діляться один з одним своїми найпотаємнішими таємницями ... Незабаром грабіжник починає схилятися до того, що, можливо, краще добровільно віддати себе в руки поліції, ніж продовжувати залишатися в замкнутому просторі з усіма цими нестерпними людьми ...

Елізабет Гілберт. «Місто жінок»
Улюблениця мільйонів читачів Елізабет Гілберт відважно досліджує питання жіночої сексуальності, кордони свободі звичаїв і відмінні риси справжньої любові. «Місто жінок», роман про молодих героїнь у блискучому і зухвалому театральному світі Нью-Йорка 1940-х, це ще одна історія про бар'єри, з якими дівчата стикаються – і які долають – у пошуках радості життя.

Френсіс Бернетт. «Як стати леді»
Перед вами – одна з головних книг класика британської літератури Френсіс Бернетт, яка написала визнаний шедевр «Таємничий сад», екранізований вісім разів.
Головне багатство Емілі Фокс-Сітон, героїні «Як стати леді», – її золотий характер. Їй трохи за тридцять, вона зі знатної родини, добре освічена, але дуже бідна. Дівчина живе в Лондоні кінця XIX століття одна, без будь-якої підтримки, скромно, але з гідністю. Вона вміло справляється з обставинами і отримує більше, ніж могла мріяти.
Повний англійської витонченості і чарівності роман вперше побачив світло в 1901 році і був розбитий на дві частини: «Поява маркізи» і «Манери леді Уолдерхерст». У цій книзі, що продовжує традиції «Попелюшки» і «Міс Петтігрю», з особливою силою проявився талант Бернетт писати оптимістичні і проникливі історії.

Джеральд Даррелл. «Моя сім’я та інші звірі»
«Моя сім'я та інші звірі» - це «книга, зачаровує в буквальному сенсі слова» (Sunday Times) і «найчудовіша ідилія, яку тільки можна уявити» (The New Yorker). З незмінною любов’ю, бездоганною точністю і неповторним гумором Даррелл розповідає про п’ятирічне перебування своєї сім'ї на грецькому острові Корфу. І сам цей роман, і його продовження розійшлися по світу багатомільйонними тиражами, стали настільними книгами вже у кількох поколінь читачів, а в Англії навіть увійшли до шкільної програми.

Немає коментарів:

Дописати коментар