неділю, 8 серпня 2021 р.

Книжковий список. Чотирилапі історії

Сьогодні, 8 серпня, відзначають одразу два свята, пов’язані з тваринами. Перше, як ми вже зазначили в нашому календарі, – це День ветеринара. А ще сьогодні святкують Міжнародний день кішок. Тому в нашому книжковому списку ви знайдете книги як про тварин, так і про тих, хто присвятив їхньому здоров’ю своє життя.

Джеймс Херріот. «Про всіх створінь – великих і малих»
У цій книзі читач зустрінеться з розповідями англійської ветеринарного лікаря, який завдяки своїм книгам став світовою знаменитістю. Ці історії і розсмішать, і викличуть смуток, і змусять задуматися, бо сповнені щирої любові і співчуття до всього живого.
Рекомендуємо до прочитання також інші книги автора.

Джон МакКормак. «Айболить з Алабами. Героїчні будні сільського ветеринара»
Науково-художня книга американського ветеринарного лікаря. Вона відкриває серію правдивих, смішних і зворушливих розповідей сільського лікаря про тварин та їх власників, з якими йому доводилося зустрічатися за час своєї довгої практики.

Ольга Громико. «Щуряче житіє в байках і картинках»
Ця книжка для тих, у кого були декоративні щури. Приємно згадати!
Ця книжка для тих, у кого вони давно є. Цікаво порівняти!
Ця книжка для тих, у кого вони недавно. Корисно дізнатися про них якомога більше!
Ця книжка для тих, у кого вони будуть. Можливо, якраз після цієї книжки!

Брюс Кемерон. «Подорож собаки»
Дружко – звичайний пес із надзвичайно великим та добрим серцем. Своє життя він присвятив господареві Ітану, ставши для нього найвідданішим другом, якого не знайти серед людей. Це був сенс життя для Дружка – зробити Ітана щасливим. А тепер, коли господаря не стало, пес готовий присвятити своє життя милій Клеріті, онуці Ітана. Піклуватися про неї, захищати, веселити та підтримувати – ось його призначення. Але мати дівчинки розлучає друзів... І в найскладніший період життя Клеріті залишається самотньою. Та немає таких перешкод, які б не змогла подолати справжня дружба й собача вірність!

Вікі Майрон, Брет Уіттер. Дьюї
Які переживання може винести тварина? Скільки життів у кішки? Як вийшло, що нещасне кошеня-підкидьок зробив маленьку бібліотеку місцем зустрічі місцевих жителів і центром тяжіння для туристів, а провінційне американське містечко – відомим у всьому світі? Чи справді ми рятуємо безпритульних тварин, приймаючи в свій будинок, або, навпаки, ці безсловесні істоти стають для нас опорою в подоланні життєвих негараздів і труднощів? Про це та багато іншого читайте в приголомшливій книзі Вікі Майрон, яка зуміла зачепити душу мільйонів читачів у всіх куточках планети

Гербі Бреннан. «Таємничий світ кішок»
Незважаючи на довгу історію співіснування, кішкам, які отримують догляд і турботу людини, вдалося зберегти загадковість і дистанцію в цих відносинах. Автор книги розкриває роль кішок в культурі і міфології різних країн і епох, доводить наявність у кішок надприродних здібностей і змушує читача по-новому поглянути на цих звичних істот.
«Чому кішка є найпопулярнішою домашньою твариною на планеті? Або, по-іншому: чому люди люблять кішок так сильно? Обидва питання лише здаються простими, але, використовуючи їх як відправну точку, ми дуже скоро опинимося в заплутаному світі кішок, де зустрінемо безліч головоломок. У спробах знайти вихід з лабіринту ми звернемося за підказками до міфів, легенд, фольклору, історіям, які передаються з покоління в покоління, і навіть науці. Ми розглянемо чимало дивних, маловивчених фактів і не будемо боятися висувати сміливі гіпотези». (Герби Бреннан)

Розамунд Янг. «Секретне життя корів»
Корови такі ж, як люди. Книга Розамунд Янг, власниці найвідомішої органічної ферми в Великобританії, пропонує альтернативний погляд на світ, де корови та інші фермерські тварини не такі дурні, як нам усім здається. Що буває, коли коровам, вівцям, свиням і іншим тваринам дають можливість самостійно вибирати, чим харчуватися і лікуватися, з ким дружити і як довго перебувати на пасовище? У цій книзі ви знайдете реальні історії, в яких корови можуть любити, грати в ігри, спілкуватися і формувати міцні сімейні відносини.

Немає коментарів:

Дописати коментар