четвер, 18 березня 2021 р.

Якими художниками цікавилося людство у минулому році?

Як часто ми читаємо майже в будь-якому пості про мистецтво пораду «погуглити»: «... ви кажете про такого-то художника? Погугліть!»
І ось команда Ken Bromley Art Supplies вирішила з’ясувати, яких художників найчастіше шукали в Google в 2020 році, а також який художник був найпопулярнішим в кожній країні поки весь світ сидів на карантині. Карантин – дуже показовий момент.
Дослідники використовували дані Google Search, шукаючи художника, якого найбільше гуглили в 2020 році по країнах, а потім ілюстратори команди створили 7 унікальних карт з результатами. (Країни, у яких не було достатньо даних для аналізу, залишилися сірими.)
Звичайно, Леонардо да Вінчі був першим у списку, посівши перше місце в 82 країнах. На другому місці Фріда Кало, яку вибрали першою в США, Мексиці, Бразилії та багатьох європейських країнах. Ван Гог був третім, Артемізія Джентилескі - четвертою, Пікассо - п’ятим, Бенксі - шостим і Веласкес - сьомим.
В Європі да Вінчі домінував в Албанії, Боснії і Герцеговині, Україні, Словаччині, Хорватії, Чехії, Норвегії, Сербії та багатьох інших країнах.
Фріда Кало, посіла перше місце на Кіпрі, в Туреччині, Фінляндії, Данії, Швеції, Іспанії, Угорщини та Словенії.
Зауважимо, що у Великобританії на перше місце вийшов вуличний художник Бенксі, порушивши тенденцію загальної переваги Да Вінчі у Європі. Бенксі також вийшов на шосте місце у світі, показавши, що творчість художників надихає людей у всьому світі.


Джерело: artsupplies.co.uk

Немає коментарів:

Дописати коментар