середу, 12 січня 2022 р.

Суд присудив злочинцю… читати книгу

В Одесі Малиновський районний суд призначив одному з обвинувачуваних незвичне покарання. 35-річний чоловік, котрий влітку 2020 року відважив ляпас незнайомцю, має сплатити штраф, а також прочитати дитячий роман «Поліанна» авторки Елеонор Портер. Про це повідомляє Бюро судової інформації
 з посиланням на офіційний сайт Державної судової інформації.
За матеріалами справи, обвинувачений влітку 2020 року наніс легкі тілесні ушкодження незнайомцю, з яким сперечалася його дружина. Жінка зателефонувала обвинуваченому зі скаргами на чоловіка, який подряпав її автівку, підсудний приїхав на місце та вдарив кривдника. Потерпілий упав на землю та подряпав лікті.
Суд визнав чоловіка винним у скоєні кримінального проступку, оштрафував на 850 гривень та рекомендував прочитати роман Елеонор Портер «Полліана».
«Враховуючи, що Закон не дозволяє встановлювати додаткові покарання або обов’язки, як частину покарання під час призначення основного покарання у вигляді штрафу, суд вважає за необхідне рекомендувати обвинуваченому звернути увагу на власне відношення до життя та критично оцінивши всі наслідки скоєного, приділити увагу власному інтелектуальному розвитку у напрямку доброзичливих відносин до іншої людини. …Суд вважає за необхідне рекомендувати обвинуваченому прочитати роман американської письменниці Елеонор Портер «Полліана», який хоча і є дитячим, але за змістом настільки духовно великий, що здатен навчити усіх дорослих радіти дрібницям, бути добрішим і щасливішим незалежно від складних життєвих обставин», – йдеться у рішенні суду.
До речі, це вже не перший випадок, коли Малиновський суд Одеси виносив подібне «покарання». У жовтні минулого року за крадіжку автомагнітоли двом 19 та 23 років суддя замість трьох років позбавлення волі, які вимагало звинувачення, присудив злодіям рік читання повчальної художньої літератури. Зокрема, читати «Біле ікло» Джека Лондона, «Пригоди Тома Сойєра» Марка Твена та «Минають дні, минають ночі» Тараса Шевченка.

Немає коментарів:

Дописати коментар