неділю, 6 червня 2021 р.

Книжкові списки. Сім чудових книг про літо

Вітаємо вас з початком літа! Сподіваємося, що незабаром і погода згадає про те, що надворі вже червень, і подарує нам по-справжньому літні дні! А ми підготували сьогодні добірку книг про цю чудову пору року.
Кірстен Бойє. «Літо в Зоммербю»
Це літо мало стати найжахливішим в житті Марти. Її мама потрапила до лікарні після аварії, а Марті і її двом молодшим братикам довелося терміново їхати в село до бабусі, яку вони до цього ніколи не бачили! Зоммербю – найнудніше місце у світі (тут навіть немає інтернету!), а бабуся – найнепривітніша людина на планеті. Так думала Марта спочатку. Але поступово вона зрозуміла, що все зовсім інакше. На кожному кроці тут можна знайти пригоди: завести нових друзів, навчитися керувати човном, врятуватися від морського шторму і навіть... зловити злочинця! Ну а бабуся... бабуся найкраща! Залишилося тільки дізнатися її секрети: чому вона не спілкується з батьками Марти і з іншими жителями Зоммербю?У Марти попереду пошук відповідей на ці загадки, а ще – найкраще літо в житті!

Джером К. Джером «Троє в одному човні (як не рахувати собаки)»
Роман Джерома Клапки Джерома «Троє в човні» абсолютно змінив життя автора. Написаний за спогадами про медовий місяці на Темзі, роман приніс письменнику світову славу, вплинув на багатьох гумористів і сатириків у всьому світі й до того ж сприяв розвитку річкового туризму. Історія трьох друзів – Джорджа, Гаріса та Джея, котрі здійснюють прогулянку на човні Темзою, відпочивають від Лондона з його нездоровим кліматом і на деякий час поєднуються з природою, – й посьогодні залишається неперевершеним зразком англійського гумору.

Туве Янссон. «Літня книжка»
«Літня книжка» – дивовижна збірка оповідань шведської письменниці, яка подарувала світові знаменитих мумі-тролів. Ця книга Туве Янссон припаде до душі всім любителям глибокої сентиментальної прози, однаково здатної змусити читачів посміхатися і сумувати разом з головними героями, насолоджуючись навколишньою природою самотнього острова.
На острові живе маленька сім’я – тато, бабуся і маленька Софійка. Дівчинка з бабусею проводять разом багато часу – гуляють, досліджують і, звичайно ж, просто спілкуються. Тільки однієї теми вони не торкаються – смерті Софійчиної мами... Про їх життя вдалині від суєти великих міст розповість «Літня книжка». Це маленькі історії про сім’ю, природу, кохання і смуток, про взаємини і те, як важлива пам'ять.

Рей Бредбері. «Кульбабове вино»
Увійдіть в світлий світ дванадцятирічного хлопчика і проживіть з ним одне літо, наповнене подіями радісними й сумними, загадковими і тривожними. Літо, коли кожен день відбуваються дивовижні відкриття, головне з яких – ти живий, ти дихаєш, ти відчуваєш! «Кульбабове вино» Рея Бредбері – класичний твір, який увійшов до золотого фонду світової літератури.

Сара Еддісон Аллен. «Садові чари»
Жінки сімейства Вейверлі мають надзвичайні таланти. Настільки надзвичайні, що їм заздрять усі місцеві мешканці. А ще в їхньому саду серед інших рослин є яблуня, яка впливає на долі людей, що скуштують її плоди. Сестри Вейверлі Клер і Сідні дуже різні, та є й дещо, що їх об’єднує. Вони повинні будуть зцілити рани минулого,щоб знайти шлях до майбутнього… і людей, які їх люблять.
Чарівний романтичний роман з напруженим драматичним сюжетом, сповнений магічного реалізму й аромату квітів…

Дж. Гарріс. «Ожинове вино»
Джей – відомий письменник, що втратив натхнення і життєві орієнтири. Він живе дитячими спогадами, у яких завжди літо і старий Джо з його чарівним вином та фантастичними історіями. Коли ж Джей нарешті зважується відвідати «місце сили» свого дитинства, то замість хати Джо знаходить лише руїну — і кілька пляшок його особливого вина, здатного магічним чином змінювати життя. Тоді чоловік раптово вирішує покинути все і купує старий будинок у французькому містечку Ланскне-су-Танн. Здається, тепер він нарешті здобуде втрачене натхнення, визнання та захмарні гонорари. Однак несподівано для себе Джей опиниться перед вибором: якого життя він хоче насправді? Того, в якому немає місця казці та мріям, але є гонорари й слава? Чи іншого, сповненого буденних радощів, простих речей і любові – солодкої, як особливе вино старого Джо?..

Роберт Ганлайн. «Двері в літо»
Кожна жива істота на Землі прагне знайти Двері в Літо. Де тепло, немає ані холоду, ані війни, ненависті, образи. Де тебе не зрадить друг, не обдурить наречена. У знаменитому романі Роберта Гайнлайна такі Двері в Літо шукають Деніел Бун Девіс і його кіт Петроній Арбітр, дуже ввічлива тварина – коли його не гладять проти шерсті й не ляскають по спині. Щоб знайти Двері в Літо, коту і його власникові доводиться долати Час, а у Часу характер суворий – не з усяким він готовий вступити в гру, віддаючи перевагу тим, чиє серце відкрите світу.

І нехай ваше літо буде гарним!

Немає коментарів:

Дописати коментар