вівторок, 14 липня 2020 р.

Лист від… Вінні-Пуха

Житель Англії зберіг лист від Вінні-Пуха, який прийшов йому в дитинстві, і зробив своїх нащадків багатіями. Послання пішло з молотка за значну суму, поповнивши скарби колекціонерів, адже написано воно було відомим на весь світ ілюстратором.
Англієць Гаррі Стоупс-Роу в 1935 році, коли ще був дитиною, любив читати книги про пригоди Вінні-Пуха, а милий ведмідь і П'ятачок були його кращими друзями, пише BBC. У свій день народження хлопчик написав персонажам листа і запросив їх на свято.
Мама британця – дитяча письменниця Марія Стоупс – передала послання сина своєму другу – художнику Ернесту Шепарду.

Саме Шепард малював ілюстрації для творів Алана Александера Мілна про «ведмедя з тирсою в голові». Ілюстратор сам розробив візуальний образ Вінні-Пуха та інших героїв повісті.
Отримавши в руки лист від Гаррі, художник не залишив його без уваги і незабаром написав відповідь від імені Вінні-Пуха і П'ятачка. На папері вигадані персонажі подякували Стоупсу-Роу за запрошення і пояснили, що не зможуть особисто бути присутніми на святі.
Нам дуже шкода, що ми не зможемо прийти на твою вечірку 30 березня, нас не буде. Дуже вдячні, що запросив нас.
Лист так і залишився лежати в будинку Гаррі, а коли в 2014 році чоловік помер, про нього і зовсім забули. Діти Стоупса-Роу випадково знайшли малюнок влітку 2020 року  одній з коробок на горищі. Вони вирішили дізнатися у аукціоніста Кріса Олбері, скільки коштує замальовка, і здивувалися відповіді.
Як зізнався експерт, він не відразу повірив своїм очам: «Сім’я Стоупс-Роу попросила мене піднятися на горище, повне паперів. Ніхто не говорив мені про Вінні-Пуха або Шепарда. В одній з коробок був цей малюнок, і моє серце зупинилося».
Пізніше родичі Гаррі виставили малюнок на аукціон, а 25 червня лот купив приватний колекціонер, котрий заплатив за нього 12 500 фунтів (понад 420 тис. грн.).
Джерело: www.bbc.com

Немає коментарів:

Дописати коментар