пʼятницю, 17 березня 2017 р.

Книжные новинки: Хиты художественной литературы


Гурницька Н. «Львів. Кава. Любов»
Це історії про закоханих та покинутих, про щасливих і тих, хто загубив себе, про романтику та буденність, про жінок і чоловіків, про тебе й про мене. Деякі з цих оповідань солодкі, як збиті з ваніллю вершки або справжнє кохання. Інші – гіркі, як свіжозварена кава або спогади про доленосні події нашого недалекого минулого. Треті ще довго залишають по собі аромат цинамону, мускатного горіха та містичних збігів... 




Роздобудько И. «Пуговица. Утренний уборщик. Шестая дверь»
«Пуговица» – роман о любви, верности и предательстве. О том, что никогда не стоит оглядываться назад, а надо ценить то, что сейчас рядом с тобой. Ведь большое счастье или большая трагедия могут начаться с одной маленькой детали, например, с пуговицы, которую так легко потерять, а потом искать всю жизнь…
«Утренний уборщик» – это история нашего соотечественника, волею судьбы попавшего на экзотический остров в Средиземном море и начавшего новую жизнь. Однажды в номере отеля он обнаруживает свою любимую книгу на родном языке. Он начинает искать ее владелицу, а в конечном счете находит… себя.
А героиня романа «Шестая дверь» Анна-Мария в раннем детстве нарисовала на стене дверь и неожиданно… вошла в нее. С тех пор в самые тяжелые моменты своей жизни она имеет возможность уйти от страшной реальности – ей лишь надо нарисовать дверь.

Булгаков М. «Мастер и Маргарита»
Многообразное и удивительное творчество Михаила Булгакова давно получило всемирное признание. Его читают и перечитывают во всех уголках планеты, приобщаясь к причудливой фантазии русского гения. 
Самый знаменитый свой роман "Мастер и Маргарита" писатель создавал на протяжении одиннадцати лет, переделывая и дополняя текст почти до самой смерти. Однако должно было пройти еще почти тридцать лет, прежде чем произведение вышло в свет и стало одним из величайших шедевров русской прозы XX века. 

Назарук О. «Роксоляна»
Серед творів про Роксолану досі найкращим вважають повість Осипа Назарука “Роксоляна” (1930). Книга насичена драматичним історичним колоритом, романтикою мужності та пригод, любовних очікувань і хвилювань, гумором, народними піснями, глибиною релігійних і материнських почуттів, цікавими філософськими міркуваннями. Вивчення джерельних матеріалів з історії Туреччини, літератури й етнографії України дало можливість автору з великою майстерністю відтворити епоху і психологічно правдиво змалювати образи головних героїв повісті. За цю тему бралося багато письменників, драматургів, кінорежисерів, як вітчизняних, так і зарубіжних, але повість О. Назарука залишається неперевершеною.

Портер 3. «Поллианна»
Трудно найти радость там, где её нет. Но если следовать правилу, точнее игре, которую придумала героиня повести американской писательницы э. Портер "поллианна": "уметь радоваться жизни при любых обстоятельствах", всё обретает новый смысл. Может быть, именно в этом успех книги, которую читают во всём мире вот уже более ста лет!




Ґолдинґ В. «Володар мух»
Дивна, страшна й напрочуд приваблива книжка! Діти на безлюдному острові. Жахливий Звір, який ховається всюди й ніде. Хлопчики, які загралися в жорстокість і війну. Чи зможуть вони вижити? Яку жертву зажадає від них загадковий Володар мух?






Доэрти Б. «Дети улиц»
Эти дети пережили то, что выдержит не каждый взрослый.
Смерть матери стала для маленького Джима сокрушительным ударом. Испуганный беззащитный мальчик испытал все ужасы работного дома, помогал уличной торговке, попал в рабство к хозяину угольной баржи, который относился к нему хуже, чем к собаке. Среди лондонских доков Джим встретит друзей и врагов, научится выживать и помогать другим, избегать ловушек большого города и надеяться...


Зюскинд П. «Парфюмер. История одного убийцы»
Блистательный и загадочный "Парфюмер" Патрика Зюскинда был впервые напечатан в Швейцарии в 1985 году. Сегодня, спустя 21 год, он признан самым знаменитым романом, написанным на немецком языке со времен Ремарка, издан общим тиражом более 15 миллионов экземпляров, переведен на 45 языков, включая латынь, и, наконец, экранизирован.




Ібсен Г. «Ляльковий дім»
“Ляльковий дім” – одна із найвідоміших п’єс норвезького драматурга Генріка Ібсена (1828–1906), навколо якої до цього часу не припиняються дискусії. В центрі твору вродлива жінка Нора, що любить свій дім, чоловіка, дітей, заради яких вона готова на будь-які жертви. Але обставини життя показали їй, що вона – лише лялька у домі. Її чоловік ставиться до неї зверхньо, а в критичній ситуації заради збереження репутації й посади він відмовляється від неї. Згодом він повертається. Але Нора не йде на компроміси. Вона приймає рішення залишити дім чоловіка. Як їй жити далі?
До книги входить також п’єса “Дика качка”, яка теж викликає у читачів великий інтерес.

Кафка Ф. «Превращение»
Перед Вами книга из серии «Классика в школе», в которую собраны все произведения, изучаемые в начальной, средней школе и старших классах. Не тратьте время на поиски литературных произведений, ведь в этих книгах есть все, что необходимо прочесть по школьной программе: и для чтения в классе и для внеклассных заданий. Избавьте своего ребенка от длительных поисков и невыполненных уроков.



Кафка Ф. «Твори. Романи, оповідання щоденники, листи»
Це перше в Україні ґрунтовне зібрання творів Кафки, здійснене трьома знаними майстрами перекладу: Євгеном Поповичем, Олексою Логвиненком, Петром Таращуком. У книзі вибраних творів Франца Кафки – одного з найвидатніших німецькомовних письменників ХХ століття, австрійського чиновника, єврейського страдника і громадянина Чехії – подано оповідання з усіх прижиттєвих та посмертних видань, романи «Процес», «Америка» (уривок), «Замок» (уривок), а також його листи і щоденники. 

Кінг С. «Містер Мерседес»
Карколомна інтрига від великого майстра жахів!
Поліцейський Білл Ходжес вийшов на пенсію, але спогади про нерозкритий злочин не дають йому спокою. І одного дня він отримує листа від незнайомця. Це послання саме того злочинця, який, викравши мерседес, кілька років тому вбив і покалічив десятки людей.
Тоді Ходжес не зміг вийти на його слід. Ця справа так і залишилася нерозкритою, і докори сумління не давали йому спати. А тепер убивця пише, що наступного разу жертв буде більше. Набагато більше!
Білл, забувши про заслужений відпочинок, спокій і безпеку, повертається на роботу. Може, саме цього і домагався злочинець? Але навіщо?...

Войнович В. «Малиновый пеликан»
В какой бы компании людей – юных или зрелых, образованных и не очень, россиян или иностранцев – не произносилось имя Владимира Войновича, его знают абсолютно все. Более того, всем известно, что он – сатирик. Вот уже более пятидесяти лет выполняет писатель миссию Воина – борца с мерзостями жизни с помощью самого острого оружия – смеха. И равных в этой борьбе у него нет.
Император Николай I во время представления «Ревизора» хлопал и много смеялся, а выходя из ложи, сказал: «Ну, пьеска! Всем досталось, а мне – более всех!» Об этом эпизоде знает каждый школяр. Всякий, считающий себя умным, прочитав «Малинового пеликана» В. Войновича, много смеяться не будет, но скажет: «Ну, роман! Всем досталось, а мне – более всех!» И может быть, после этого в российской жизни действительно что-то изменится к лучшему.

Шкляр В. «Тінь сови»
Роман Василя Шкляра „Тінь сови”, напевно, найгуманніший та романтичніший з усіх його творів. Він читається як класика, містить багато філософських думок і висловів, підказує, навчає, втішає. Адже автор доторкається до вічної теми кохання та смутку, життя і смерті, любові, яка непідвладна часу... Це вічна „історія двох”, яка надихає та дарує надію. Це історія кохання двох людей, Катерини та Степана. Кохання та журба, на жаль, часто ходять поруч. Життя Катерини і Степана сповнене любові та світлої поезії. І коли приходить біда – як тінь сови, що вони побачили перед весіллям, – заради спокою дружини Степан ладен пожертвувати всім. Смерть сильніша за кохання? Мабуть, навпаки. Непідвладна часу історія кохання, що надихає та дає надію. Кохання, яке перетворюється на легенду.

Підмогільний В. «Місто»
Роман "Місто" завершений у 1927 році, став першим урбаністичним твором в українській літературі з новими героями, проблематикою та манерою оповіді. В ньому автор описав молодь, яка на початку 1920-х років тисячами потягнулася з сіл, щоб завоювати та зробити своїм українське місто. Письменник показує бажання молодих селян "вийти в люди", аналізує їхню психологію, розповідає про конфлікт, який розгоряється між людьми з різними світоглядами.
Після масових репресій інтелігенції 1930-х років, під які потрапив також і Валер'ян Підмогильний, роман "Місто", як і інші твори письменника, був заборонений до 1989 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар