неділю, 23 січня 2022 р.

Книжкові списки. Фентезі для зимових вечорів

Зима – ідеальний час для читання. За вікном морозно, засніжені вулиці, темнішає рано, а в тінях, які відкидають старі дерева, при бажанні можна побачити багато цікавого і навіть нафантазувати завдяки їм цілий всесвіт. Тож – час читати фентезі! Ось тільки кілька книг, які можуть вас зацікавити…

Джордж Мартін. «Гра престолів»
Це захопливий світ Сімох Королівств, де літо й зима тривають по кілька років, з півночі наступають загадкові й моторошні вороги, а вельможні родини ведуть ненастанну війну за престол. Майже за три століття до подій першого роману Сім Королівств Вестеросу було з'єднано при династії Таргарієнів, які встановили владу завдяки повному контролю над драконами. Династія Таргарієнів правила триста років, доки громадянська війна та міжособистісні конфлікти не призвели до гибелі всіх драконів. Події «Гри престолів» розгортаються у мирні часи, але завжди будуть існувати ті, хто прагне захопити владу.

Філіп Пуллман. «Північне сяйво»
Сучасний письменник Філіп Пулман змальовує фантастичний світ, у якому є Науковці і Ковтачі, гиптяни і броньовані ведмеді, відьми і скельні почвари. А душа людини – її деймон – завжди поруч у подобі тварини…
Дванадцятирічна Ліра Белаква разом зі своїм деймоном Пантелеймоном живе в Оксфорді. Її дядько – лорд Азріель – приїздить до Джордан-коледжу, аби організувати експедицію на Північ, адже саме там були зроблені знімки із загадковим Пилом. Після цього все летить шкереберть: у місті починають викрадати дітей, подейкують, що їх відправляють саме на Північ…

Лі Бардуґо. «Шістка воронів»
Кеттердам – галасливий центр міжнародної торгівлі, де можна купити все, і краще за інших це знає юний геній злочинного світу Каз Бреккер. Йому випадає шанс на викрадення століття, яке може зробити його неймовірно багатим. Але один він не впорається.
В’язень, захоплений жагою помсти. Стрілець, який любить випробовувати долю. Втікач з найвищих верств суспільства. Шпигунка, відома під прізвиськом Примара. Дівчина з магічного ордена грішів із незвичайним даром. Злодій із талантом виходити сухим із води.
Шість небезпечних покидьків. Одна неможлива крадіжка. Казова команда – можливо, єдине, що залишилося між світом і його руйнацією – якщо вони, звісно, не повбивають одне одного раніше.

Голлі Блек «Жорстокий принц»
Граційні й величні фейрі – неземні створіння, прекрасні й довершені, як смертоносний меч тонкої роботи. Та водночас вони підступні й жорстокі, особливо до людського роду. Джуд знає про це, бо один з них посиротив її з сестрами й відвіз до Краю Фейрі. Вона –смертна, яка протягом десяти років зростала під опікою вбивці у суспільстві, де людей зневажають і ненавидять. Дівчина ладна на все, щоб знайти своє місце під сонцем. Навіть протистояти цькуванню юних фейрі під проводом принца Кардана. Коли план Джуд провалюється, інший нащадок короля пропонує їй захист напередодні змін у Краю Фейрі, але не задарма. От-от спалахне полум’я палацового перевороту — і саме вона опиняється в центрі зрад та інтриг. На карту поставлено долю не тільки Джуд та її сестер, а й усього Краю Фейрі. Велика гра королів і принців, королев і корон починається.

Діана Сеттерфілд «Там, у темній річці»
Ця загадкова історія сталася одного зимового вечора. У шинку «Лебідь», де так любили розповідати всяку бувальщину, з’явився чоловік. Поранений та знеможений, він тримав на руках непритомну дівчинку. Але за кілька годин дівчинка, яку всі на той час вважали мертвою, розплющила очі… Через деякий час за нею почали приходити ті, хто вважали її втраченою сестрою чи викраденою донькою. Ніхто з них насправді не знав, хто ця дитина. То для чого ж вона була їм так потрібна? Із кожним днем таємниця лише поглиблювалася. Німа дівчинка, що раптом перевернула своєю з’явою життя місцевих. Звідки вона взялася? Кому вона належить? І чи сама вона знає, ким є насправді?..

Немає коментарів:

Дописати коментар