четвер, 30 березня 2017 р.

Книжные новинки: Читаем детям, читаем с детьми

Предлагаем вашему вниманию новые  книги для семейного чтения

Стівенсон Р. «Острів скарбів»
В одному з найпопулярніших творів відомого англійського письменника розповідається про пригоди хороброго і винахідливого юнги Джима Гокінса під час пошуку піратського скарбу на загубленому в морі острові, про людську доброту і справжню чоловічу дружбу.








Дал Р.  «Чарлі і шоколадна фабрика»
«Чарлі і шоколадна фабрика» – найпопулярніша книга Роальда Дала, одного з літературних батьків Джоан Ролінґ – авторки «Гаррі Поттера»... Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік – на його день народження – дарували єдиний дарунок – маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Можливо, це найзворушливіша повість нашого часу. «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» стверджує, що «Чарлі й шоколадна фабрика» – одна з тих справжніх і захоплюючих книжок, які необхідно прочитати кожній дитині.

Верн Ж. «П'ятнадцятирічний капітан»
Захоплива історія пригод юного капітана у відкритому морі й у нетрях тропічної Африки. Завдяки своїй мужності й витримці Дік Сенд врятував себе і своїх друзів від неминучої загибелі.
Для дітей середнього шкільного віку.






Кокотюха А. «Таємниця козацького скарбу»
Перед тобою, любий читачу, справжній детектив, у якому беруть участь твої ровесники – тямущий Данько і спортивний Богдан, дівчинка Галка з навіженим страусом на прізвисько Футбол, кілька дорослих вуркаганів, а також непривітна ватага на чолі з Льонькою Гайдамакою... Йдеться, звичайно ж, про козацький скарб – бочку золотих монет і золоту козацьку булаву. Понад три століття ведуться пошуки цього безцінного скарбу, і лише в наші дні двоє школярів під час літніх канікул випадково наближаються до розгадки таємниці... Пан чи пропав, втікати чи залишатися, жити чи вмерти – ось такі непрості дорослі запитання постають перед відважними школярами...

Винниченко В. «Федько-халамидник»
В своїх оповіданнях автор розкриває дивовижний внутрішній світ маленьких героїв. Твори одного з найпопулярніших письменників не лише в Україні, а й далеко за її межами цікавлять і хвилюють читача, тому що розповідають про добро і зло у житті та серцях людей, допомагають зрозуміти, що таке дружба і друзі; вони сповнені оптимістичною вірою в маленьку людину. Для молодшого шкільного віку.



Маар П. «Машина для здійснення бажання»
Це друга книжка з циклу про Суботика – «зеленого синочка» пана Пляшкера. Суботик повертається, але зараз він вже все знає про машину для здійснення бажань. Що ж уміє робити та машина? А що завгодно! Як-от, напхати повнісіньку шафу вермішелі, виростити посеред кухні яблуню, з розгону в’їхати на авто у сусідній будинок, довести пана Амфібера майже до сказу і ще чимало неймовірно зухвалих  та смішних речей.



Матвиенко Т. Н. «Енциклопедія в картинках: Будь здоровим, малятко!»
Книжки-картонки серії «Енциклопедія в картинках» призначені для занять з дітьми від трьох років. Книжки торкаються дуже важливих для будь-кого з батьків тем: здоров’я і безпеки малюка. У простій і зручній для дитини формі на наочних прикладах ці книжки ознайомлять з правилами безпечної поведінки вдома і на вулиці, а також з елементарними правилами особистої гігієни та здоровим способом життя.

Каспарова Ю.  «Подарунки для мами»
Ця книга наповнена душевними і веселими віршами Юлії Каспарової і яскравими, добрими ілюстраціями Євгенії Перепелиці. Тут живуть милі звірята і їх мами. Книга подарує дорослому і малюкові безліч приємних хвилин сімейного читання, наповнених ніжністю і любов'ю один до одного! А ще в ній є барвиста листівка, яку дитина зможе подарувати своїй найкращій мамі.



Каспарова Ю.  «Енциклопедія дошкільника: Людина»
Енциклопедія дошкільника Людина видавництво Ранок автор Каспарова Юлія описание: Ви думаєте, вашому синові чи доньці ще рано знайомитися з енциклопедіями? Якщо малюкові вже виповнилося 2 роки - саме час! Розглядайте разом картинки, читайте тексти, дізнавайтеся про те, як влаштована людина, для чого нам кістки і м'язи, як "подорожує" їжа і багато іншого. Книга допоможе маленькому Любознайкові отримати загальне уявлення про людину, вивчити нові слова, дізнатися багато цікавого про себе.

Каспарова Ю.  «Енциклопедія дошкільника: Тварини»
Ви думаєте, вашому синові чи доньці ще рано знайомитися з енциклопедіями? Якщо малюкові вже виповнилося 2 роки - саме час! Розглядайте разом картинки, читайте тексти, знайомтеся з великими кішками, спритними мавпами, розумними слонами, працьовитими комахами та іншими тваринами. Книга допоможе маленькому Любознайка отримати загальне уявлення про домашніх і диких тварин, вивчити нові слова, дізнатися багато цікавого про світ природи

Каспарова Ю. «Енциклопедія: Мандруємо Україною»
Переможець Всеукраїнського рейтингу "Книжка року 2016: Лідери літа" в номінації "Дитяче свято"!
Унікальна книга-подорож для дитини та усієї родини. У ній доступно та просто розповідається про міста України, витадні місця та історичні факти. Веселі герої на кожній сторінці книги – Лисеня та Вовченя - зроблять подорож легкою та зрозумілою.



Матвиенко Т. Н. «Енциклопедія в картинках: Будь обережним, малятко!»
Книжки-картонки серії «Енциклопедія в картинках» призначені для занять з дітьми від трьох років. Книжки торкаються дуже важливих для будь-кого з батьків тем: здоров’я і безпеки малюка. У простій і зручній для дитини формі на наочних прикладах ці книжки ознайомлять з правилами безпечної поведінки вдома і на вулиці, а також з елементарними правилами особистої гігієни та здоровим способом життя.

Батій Я. А. «Велика енциклопедія молодшого школяра: Усе про все»
Невже все і про все? Навіть не сподівайтеся – так не буває! В жодній книзі, у жодній бібліотеці, навіть у всемогутньому Інтернеті не знайти відповідей на всі питання. Тут, у цій книжці,– про найголовніше. Про те, що варто знати зовсім юним людям, які тільки починають знайомитися з величезним і прекрасним навколишнім світом. Але не забувайте: єдино правильні відповіді – тільки в таблиці множення. А якщо мова йде про речі більш складні, остаточних відповідей просто не існує. Змінюється не тільки світ, а й наші уявлення про нього. Тому сперечайтеся, міркуйте, шукайте власні відповіді на найважливіші питання. Адже недарма кажуть: істина народжується в суперечках.

Завязкин О. «Твоя планета земля»
Что может быть увлекательнее новых открытий? Планета Земля ждет своих исследователей и раскрывает перед ними свои тайны.
Это красочное издание поможет любознательным читателям познакомиться с удивительными животными и растениями, совершить увлекательное путешествие по странам и континентам, раскрыть загадки древней и новой истории. Книга станет лучшим подарком к любому празднику.
Адресовано широкой читательской аудитории.

Завязкин О. «Большая книга. Космос: солнечная система, кометы, зкзопланеты, галактики»
Вселенная манит человека своими загадками.Уже не одно столетие ученые исследуют ближний и дальний космос. В книге рассказано о планетах Солнечной системы и их спутниках, астероидах, галактиках, кометах. Яркие фотоиллюстрации помогут детям познать удивительные тайны Вселенной. Книга адресована любознательным мальчикам и девочкам, а также их заботливым родителям



Зав’язкін О. Велика книжка. «Видатні Українські письменники, поети, драматурги»
У кожного народу є свої видатні постаті. До таких велетнів української культури належать Т. Шевченко, І. Франко, О. Кобилянська, А. Малишко та багато інших письменників і поетів. У їхніх творах – любов до народу, рідного краю, віра у щасливе майбутнє України і відродження української нації. Це видання включає стислі відомості про вітчизняних майстрів художнього слова та цитати з їхніх творів.
Адресовано широкому колу шанувальників української літератури.

Зав’язкін О. Загадки і таємниці нашої планети
Що може бути захопливішим за нові відкриття? Планета Земля чекає на своїх дослідників і розкриває перед ними свої таємниці. Це яскраве видання допоможе читачам познайомитися з дивовижними тваринами і рослинами, здійснити захопливу подорож по країнах і континентах, розкрити загадки давньої і нової історії. Книжка стане найкращим подарунком до будь-якого свята. Адресовано широкому читацькому загалу.




Зав’язкін О. Велика книжка. Музеї України
Музеї – духовні скарбниці, що зберігають пам’ятки історії, культури та мистецтва. В Україні надзвичайно багато музеїв. Ця книжка допоможе маленьким патріотам здійснити подорож по найбільш відомих музеях нашої країни. Відвідування музейних залів дасть змогу хлопчикам та дівчаткам побувати в минулому, побачити сьогодення і навіть заглянути в майбутнє. Адресовано маленьким патріотам України та їхнім батькам.




Завязкін О. Большая книга. Танки
Даже самые миролюбивые государства не могут обходиться без армий и мощного вооружения, призванного охранять мирный труд. Эта книга расскажет о танках. Читатели узнают об их возможностях и назначении. Издание дополнено замечательными фотоиллюстрациями.
 Адресовано любознательным мальчикам и девочкам, а также их заботливым родителям.



Ружичка О. «Історія автомобілів»
Книга у стилі ретро-графіки для юних читачів. Познайомтеся з історією автомобілів, починаючи від винаходу колеса до найсучасніших перегонових машин. Сім тисяч років тому людство винайшло перший гончарський круг. Саме цей винахід спонукав людину до створення першого автомобіля. Колесо, віз, паровий двигун, двигун внутрішнього згоряння і, нарешті, сучасні автомобілі, на яких їздять Джеймс Бонд і Бетмен,– усе це в цій чудовій книзі з цікавими ілюстраціями.

«Читаємо влітку, переходимо до 6 класу»
«Класне позакласне читання» – серія хрестоматій на російській та українській мовах для читання влітку. Книги, які входять до серії, створені для підготовки до навчального року, розширення уявлень дитини про літературні та фольклорні твори, жанрову різноманітність. Книга цієї серії зможе стати надійним помічником дитині, яка закінчує 5 клас.

Немає коментарів:

Дописати коментар